beach house  

North Elevation
Floor Plan
Entry
Sliding screens to deck
West perspective

Have you ever wanted that feeling of sumer holidays to last all year round?  

This beach house design captures holiday living with open living, extended views and an abundance of northern light.  The blur between outdoor and indoor living and the adaptability of the sliding screens for privacy or sun protection make this a special little home.

 

sustainable features

  • 8 star energy rating

  • High level of insulation to roof, walls and under slab

  • Orientation to the north with sliding timber screens to screen north and east windows or deck for maintaining comfort and privacy

  • Passive crossflow ventilation with openings on two different sides of each room

  • Hot air can be flushed out of the central highlight louvre windows

  • Water harvesting

  • Renewable energy with the option to go off the grid

 

building materials

  • Reverse brick veneer, double masonry internal feature walls

  • Sustainably sourced radially sawn Silvertop Ash board and batten external cladding & decking

  • Exposed concrete with 25% recycled aggregate, ground & sealed finish

  • Double glazed timber windows & lowE louvres

 

find us at
3/ 241-247 Timor Street
Warrnambool VIC 3280
(03) 5561 4334

Subscribe to our E newsletter

Follow Us
  • Facebook Clean
  • White Instagram Icon
  • White Houzz Icon
  • LinkedIn Clean
copyright live architecture 2017